Nieuws & Links


 
My Image
My Image
My Image
 
Boek 80 oefeningen typologie
Bloed, zweet en tranen. Letterlijk èn figuurlijk.
Beginnen was niet het probleem….. Maar dan toch: Ons oefenboek met 80! Oefeningen om Jungiaanse Type toe te passen in teams is eindelijk af.

Op 8 maart 2019 hebben wij (Dick Otter en Remco Nijboer) met gepaste trots dit boek gepresenteerd.

Tevens hebben we afscheid genomen van Dick. Dick gaat genieten van zijn pensioen. En omdat hij het niet kan laten blijft hij op de achtergrond aanwezig. Tijd voor een nieuw boek…?

Omdat ik het spreekwoordelijke stokje van Dick heb overgenomen heeft maart ook in het teken gestaan van mijn 'kennismaking'.
Stacks Image 122
 
Stacks Image 16
Op 14 November zijn Dick Otter en Remco Nijboer door Thor Ødegård (Optimas.no) uitgenodigd om een training 'TYPE AND EDUCATION' te verzorgen in Oslo. Deze training hebben we gegeven aan 14 Noorse JTI-collega's, een aantal werkzaam aan de Universiteit van Stavanger en een aantal in de consultancy.

Deze dag is begonnen door een presentatie van een lopend wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Stavanger waaruit blijkt dat het inzetten van de JTI significant leidt tot betere onderwijsresultaten. Zodra dit onderzoek is afgerond zullen we een vertaling op deze website plaatsen.
De aanleiding van deze training is het boek 'Jij maakt het verschil', geschreven door Dick Otter. Dit boek is zowel in het Engels als in het Noors vertaald.

Op de foto van links naar rechts: Remco Nijboer, Thor Ødegård en Dick Otter.
Stacks Image 30
Stacks Image 33


Stacks Image 126


De samenwerking met JTI collega's uit Noorwegen, Denemarken, Zweden, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg krijgt steeds meer vorm. Iedere maand hebben we overleg met als doel elkaar mee te nemen in de ontwikkelingen die er zijn. Daarnaast zijn we bezig om het merk JTI in Europa te verstevigen.

De website www.onlinejti.com is volledig vernieuwd waardoor er in de toekomst meer mogelijk is. In Noorwegen zijn ze in gesprek geweest met een grafisch ontwerper om de rapportages van de JTI te upgraden. De verwachting is dat deze nieuwe rapportages in januari 2019 beschikbaar zijn. In Denemarken werken ze inmiddels veel met webinars en maken ze gebruik van (korte) filmpjes.

Hieronder een kort filmpje van collega Hafdis uit Denemarken.

Stacks Image 38
play1
Hafdis B. Thorsteinsdottir is psychologe en de relatiebeheerder van het Center for Leadership in Kopenhagen. Zij legt in deze korte video uit op welke manier zij de JTI inzetten.
thex Created with Sketch.


Stacks Image 128


Hieronder een aantal links naar websites van collega JTI-ers in andere Europese landen. Zij zijn tevens distributeur van de JTI.
Stacks Image 88
Forstår
Nederland
www.forstar.nl
Stacks Image 52
Center for Leadership
Denemarken
www.CfL.dk
Stacks Image 59
Optimas
Noorwegen
www.optimas.no
Stacks Image 66
Decision Dynamics
Zweden
www.decisiondynamics.se
Stacks Image 73
Wille Training
Luxemburg
www.willetraining.eu
Stacks Image 80
Webiz
Duitsland
www.webiz.de