Remco Nijboer


Stacks Image 8
Remco Nijboer is de eigenaar van Forstår. Remco is in 2008 door Dick Otter geaccrediteerd voor de JTI. Dit instrument gebruikte hij vooral in de re-integratie begeleiding van medewerkers die (langdurig) verzuimden als gevolg van klachten. Sinds 2004 gebruikt hij de JTI veel in teamtrainingen bij verschillende organisaties: onderwijs, zorg, gemeenten, provincie, sport, bakkerijen etcetera.

Wat Remco’s aanpak bijzonder maakt is de passie waaruit hij werkt. De persoonlijke noot, de praktische invulling en de vele jaren ervaring die hij met zich meebrengt, zowel bij individuele coaching als bij teamprocessen. Actief bezig zijn en op een plezierige manier leren zijn belangrijke kenmerken van de trainingen.

In 2016 heeft hij samen met Dick Otter intervisiegroepen in Nederland opgericht met als doel te verbinden en het verhogen van de kwaliteit door vraagstukken te kunnen bespreken. Tegelijkertijd heeft hij samen met Dick meerdere masterclasses ontwikkeld en gegeven aan mensen die werken met de JTI.

In 2016 zijn Remco en Dick gestart met het schrijven van een oefenboek: ruim 80 praktische oefeningen op basis van de JTI die te gebruiken zijn bij het werken met teams. Op 8 maart 2019 vindt de boekpresentatie plaats waarbij iedereen welkom is.

In 2017 heeft Dick Otter aangegeven langzaamaan van zijn pensioen te willen gaan genieten. Hij heeft Remco benaderd om, met de passie die hij van hem kent, de activiteiten van Lefconsult voort te zetten. In 2018 heeft deze wens van Dick in een versnelling gezeten waardoor Remco officieel per 1 januari 2019 zijn taken over heeft genomen vanuit een nieuwe organisatie: Forstår. De naam Forstår komt voort vanuit Remco's passie voor Noorwegen, zowel het land als de taal. Het Noorse instrument JTI vraagt dan ook een Noorse naam: Forstår: Begrijp.

Het instrument JTI leidt absoluut tot meer inzicht in jezelf en meer begrip voor de ander. Dan is het nog een kleine stap om samen verder te gaan. Remco begeleidt daar graag teams in, maar ondersteunt ook graag andere trainers die met typologie werken. Als er vragen zijn, neem dan contact met hem op!