ReferentieGemeente Hengelo,
Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie, Jeannet Ordelman:Aanleiding:
In het team ruimte/wonen werkten 5 personen heel goed individueel aan de eigen dossiers. De onderlinge contacten waren prima maar we hadden de wens daar voor het werk meer uit te halen.
De vraag was hoe de collega’s elkaar zouden kunnen aanvullen en ondersteunen. Om dat te ontdekken hebben we de GoudenTeamTraining gedaan.

Opbrengst:
De collega’s hebben van zichzelf en vooral van elkaar ontdekt waar hun kracht ligt en waar minder.
Dat betekent dat ze van elkaar weten waarin ze elkaar kunnen helpen. Zo weten ze bijvoorbeeld wie met wie een goed koppel vormt voor een bepaalde opgave. Er is daarmee meer begrip en waardering voor elkaars kwaliteiten en die worden ook beter benut.

Voor mij als leidinggevende is het heel prettig te zien dat de teamprestatie zo is verbeterd. Niet alleen omdat daarmee de prestatie is verhoogd maar ook omdat de samenwerking de kwetsbaarheid op dossiers heeft verminderd. Men weet meer van elkaar op de inhoud van het werk en kan bijspringen waar nodig. En een opbrengst die zeker zo belangrijk is; er is meer energie en lol in het team.

Aanraden?
Ja, ik kan de methodiek zeker aanraden en zeker ook de aanpak. Er wordt veel humor ingebracht waardoor er ontspanning is op een trainingsdag zonder dat het aan kwaliteit inlevert. De kwaliteit neemt daardoor juist toe. De mensen ervaren de dag als wel hard werken maar zeker ook een feestje.
Gemeente Hengelo,
Afdeling Projecten en Subsidies, Lammie Pruntel:


Aanleiding om training te doen:
Om aan jezelf en je eigen ontwikkeling te werken is het belangrijk dat je je zelf kent en dat je weet welke bijdrage jij aan het team kunt leveren. De Gouden Team training voorziet hierin, door op een originele manier (combinatie JTI en ActionTypes) te komen tot een analyse van jezelf.

Betekenis GoudenTeamTraining
Door de training in teamverband te volgen is veel wederzijds begrip en inzicht ontstaan in de onderlinge communicatie. Het geeft antwoord op vragen waarom je bijvoorbeeld wel goed kunt samenwerken met het ene teamlid maar minder goed met een ander teamlid. Ook geeft het inzicht waar je op moet letten in de samenwerking binnen je team. Wat zijn valkuilen of uitdagingen?

Ik kan de Gouden team training zeker aanraden, met name omdat het ten eerste heel goed inzicht geeft in wie jezelf bent. Je kunt veel makkelijker naar iemand aangeven waarom je op een bepaalde manier reageert of hoe iemand anders het beste uit jou kan halen.
Daarnaast is het training die door twee hele leuke en professionele trainers wordt gegeven. Met name de combinatie met JTI en ActionTypes maakt het een boeiende training.